Marullu et öyle çok bilindik bir lezzet değil.
Arkadaşım babası Selanik Göçmeni. İlk kez bu yemeği onlarda yemiştim. Farklı ama lezzetli bir yemek olduğunu söyleyebilirim, onların favori yemeklerinden. Marul yerine pazı da kullananlar var.
Sözü uzatmadan tarifimize geçelim.
GRİT USULÜ MARULLU ET TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Kuzu buttan kemiksiz dilimlenmiş 6 parça et
- 1 demek dereoutu
- 2 demet taze soğan
- 1 büyük kaşık marul (Kıvırcık marul kullanmayın, özellikle marulun en dış yeşil yapraklarını çok kullanmayın)
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
GRİT USULÜ MARULLU ET TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔️ Öncelikle tavaya sıvı yağı koyun. Yağ iyice ısınınca etleri orta ateşte mühürleyin. (Kısmayın ocağı kesinlikle)
✔️ Bu arada yeşillikleri ince ince doğrayın.
✔️ Mühürlediğiniz etleri ters çevirine üzerine zeytinyağı gezdirin. Üzerine 2 su bardağı kadar sıcak su döküp et pişine kadar kapalı bir şekilde pişirin.
✔️ Et suyunu çekip iyice pişince çok az zeytinyağı ve 1 su bardaı sıcak su ekleyin. Yeşil soğanı ekleyip pşmeye devam edin.
✔️ 3-4 dakika sonra tızunu karabiberini kekiğini dökün.
✔️ 5 dakika sonra ocağın altın kısıp marulu ilave edin.
✔️En son dereotunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.