Ezber Bozan Lezzet! ÇıtırÇıtır Oluyor Hiç Bozulmuyor Püf Noktalarıyla Kaynar Suyla Kurulan Kornişon Turşu Tarifi

Turşuyu neredeyse her yemekle çok seviyoruz hepimiz. Bugün sizlere kütür kütür çıtır çıtır kornişon tarifi vereceğiz. Salatalarda, garnitürlerde, pilavın, etin yanında yemelik bu lezzeti mutlaka deneyin.

Turşular arasında en sevdiğim ve en çok kullandığım kornişon turşudur. Patates salatası dahi turşulu seven biri olarak şaşırtıcı olmasa gerek:)

Her yıl 20 tane yarım litrelik kavanoz yapıyorum bize ancak yetiyor. Sizin için her zaman yaptığım tarifi veriyorum. Mutlaka deneyin.

KAYNAR SUYLA KORNİŞON TURŞU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Yarım kiloluk kavanoz için:

  • Kornişon salatalık
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 4 adet nohut

KAYNAR SUYLA KORNİŞON TURŞU NASIL YAPILIR?

✔️ Salatalıkları güzelce yıkayın.

✔️ Bıcakla bir iki yerinden delin.

✔️ Kavanozun tabanına nohutları koyun.

✔️ Salatalıkları sıkı sıkı yerleştirin.

✔️ Aralarına kabuğu soyulmuş sarımsakları ekleyin.

✔️ Acı seviyorsanız bir kaç adet süs biberi koyabilrisiniz lezzet katar.

✔️ Kavanozun üzerine tuzu, şekeri, sirkeyi dökün.

✔️ Kaynar suyu da ekleyip kavanozu sıkıca kapatın. Kavanozun kapağı hiç kullanılmamış olmalı ve kuru olmalı. Kavanozu ters çevirip 1 gün bu şekilde bekletin. Ben üzerine bir örtü örtüyorum o şekilde bekletiyorum

✔️ Ertesi gün düz bir şekilde serin ve güneş almayan yere kaldırabilirsiniz.

15 gün de turşu hazır oluyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri