Bizim evde ekmekten daha çok poğaça tüketiliyor sanırım:) Kahvaltıda o mis kokuyu duyan koşarak sofraya oturunca mıdır nedir insanın yaptıkça yapası geliyor.
Bugünkü tarifiizde süt ve yoğurt yok. Tamamen tereyağlı. Ustadan alınma bu lezzeti mutlaka deneyin.
TEREYAĞLI PASTANE POĞAÇASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket yaş maya
- 4 su bardağı tepeleme un
- 250 gr tereyağ
- 1/2 su ardağı su
- 2 yemek kaş. tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
TEREYAĞLI PASTANE POĞAÇASI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Unu tezgaha koyun. Havuz oluşturun. Havuzun ortasına mayayı elinizle ufalayın. Şekeri, yumurtayı, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave edin.
✔️ Suyu da ekleyerek hafif hafif yanlardan unu alıp hamuru yoğurmaya başlayın. Bu aşamada tuzunu ekleyin. Tuzu direk maya ile temas ettirmedik kabarmasına engel olmasın diye . Bu kısım önemli.
✔️ Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️Hamuru derin bir kaba koyup kapağını kapatın ve buzdolabında 1 saat mayalandırın. Burada soğuk mayalandırma tekniğini kullanacağız.
✔️ Tezgahı hafif unlayın.
✔️ Hamurdan cevizden büyük bezeler yapın. 14 beze çıkıyor.
✔️ Üstten hafif bastırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
✔️ Bıçakla artı şekli verin.
✔️ Oda ısısında 1 saat daha mayalandırın. Bu şekilde tepsi mayası da yapmış oluyoruz.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20 dakikada pişiyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.