MALZEMELER
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı un
- 1 su bardağı simitlik susam ( yarım kavrulmuş) (Bulamazsanız kavrulmuş da olur)
HAZIRLANIŞI
- Sütü ve suyu maya ile karıştırın. (ılıtmaya gerek yok)
- Tereyağı hariç diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun.
- En son tereyağını eritmeden hamura koyup tekrar yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Yaklaşık 45 dakika mayalandırın
- Mayalanan hamuru 7 parçaya bölün. Elinizle uzun şeritler yapıp, ikiye katlayıp birbirine dolayın, simit şekli verin.
- Önce pekmezli-su-un karışımına, sonra susama tamamen bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılan 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
PÜF NOKTASI
Yaş maya kullanmak isterseniz sütü ve suyu ılıtıp 5 dakika bekleyip diğer malzemeleri dökün
Fırında çok bekletirseniz simitleriniz kurur, kontrollü pişirin.