Granolanın temel malzemesi yulaf ezmesi. Bolca kuru meyve ve kuru yemişle ortaya sağlıklı ve doyurucu bir lezzet çıkıyor. Yanında bol yoğurt ya da sütle yenilen bu efsane lezzet, kahvaltılarda olduğu kadar ara öğünlerde de sıkça tüketiliyor. Ben bazı tatlıların üzerine bile serpiştirmeyi seviyorum.
Gelelim evde granola yapımına
Yapınca hiç de zor değilmiş dedirtecek bir şey granola. Sürekli indirim kovaladığım günleri geride bıraktı bu tarif. Tatlandırıcı olarak bal, akçaabat şurubu, agave şurubu kullanılabilir. Kuru incir, kayısı hurma uzum gibi sevdiğiniz tüm kuru meyveleri damak tadınıza göre ekleyip zenginleştirilebilir. Aynı şekilde cevizden fındığa istediğiniz kuru yemişler eklenebilir. Bence başta orjinal tarife göre hazırlayıp daha sonra damak tadınıza göre değiştirin.Ben her seferinde farklı eklemeler yapıyorum. En önemli püf noktası fırında düşük ayarda pişirmek ve ara ara karıştırıp her tarafının eşit pişmesini sağlamak.
Gelelim tarifimize...
İNCİRLİ BADEMLİ GRANOLA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 çay bardağı çiğ badem
- 6 adet kuru incir
- 2 yemek kaşığı ayçekirdeği içi (chia tohumu da olur)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı(Eritilmiş tereyağı ya da zenginyağı da olur)
- 1 silme çay kaşığı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı bal
İNCİRLİ BADEMLİ GRANOLA NASIL YAPILIR?
✔️ Bademleri ve incirleri iri iri doğrayın.
✔️ Diğer malzemelerle güzelce harmanlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 7 dakikada bir karıştırarak toplam 21 dakika pişirin. (Her 7 dakikanın sonunda fırını açıp karıştırın)
✔️ Soğuduktan sonra hava almayacak cam kaba koyup 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Yoğurt ya da sütle karıştırıp üzerine taze meyveler doğrayarak servis edebilirsiniz.