Farklı kek tarifleri arayanlara: Evde çikolatalı popcake tarifi

Kekler, çay saatlerinin sevilen lezzetlerindendir. Hazır kekler arasında en sevileni ise popcakelerdir. Bugün sizlere evde çikolataı popcake nasıl yapılır tüm detaylarıyla tarifini vereceğiz. Çocuklar bu lezzete bayılacak

Popcake sevenlere ve hazır kek almak isteyenlere harika bir tarifimiz var. Kek hamuru hazırlanıp tencerede buharda pişiriliyor. Daha sonra kısa bir süre fırında tutulup hazırlanan krema şırınga ile keke sürülüyor. Benmari usulü eritilen çikolataya batırılan popcake hazırlarını kesinlikle aratmıyor. Sünger gibi dokusuyla iştah kabartıyor.

Popcake için gerekli malzemeleri sıralayalım:

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 60 gr sütlü çikolata (1 paket)
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Dış kaplaması için;

  • 240 gr sütlü çikolata (80 gr'lık 4 paket)

Popcake yapımına geçelim:
Karıştırma kabına yumurtayı alıp 1 dakika çırpın. Ardından şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü ile sıvı yağı ilave edip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ilave edip 30 saniye çırpın.

1 karış bayutunda aliminyum folyoyu iki kat yapıp aldığınız popcake yerleştirin ve şeklini verin. Bu şekilde kalıp yapabilirsiniz:) Ya da küçük kaseler kullanabilirsiniz.

Kalıbı fırçayla güzelce yağlayın. Kek hamurunu kalıplara dökün. (Yarısını kadar yeterli çok doldurmayın) Tencereyi ocağa alın ve kalıpları tencereye yerleştirin. Hamura değmeyecek şekilde kenardan 1 parmak boyutunda kaynar su ekleyin. 1.5 dakika kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını orta ateşe ayarlayın.

6 dakika da tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Ocağın altını kapatıp tezgaha çıkarın ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarın.

Fırını 150 derecede 5 dakika pişirin, nemli yapısı bu şekilde gidecektir. Şimdi kremasına geçelim. Tencereyi ocağa alın. Sütü, suyu, kakaoyu, unu, şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynayınca çikolatayı ve tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin ve ocağın altını kapatın. Soğuyana kadar ara ara mutlaka karıştırın ki kabuk bağlamasın.

Diğer taraftan benmari usulü çikolatayı eritin. Pürüzsüz bir kıvam olması lazım. Çok az sıvı yağ ilave ederek daha akışkan bir kıvama gelmesini sağlayın.

Son aşamaya geçelim. Bir şırınga yardımıyla kremayı kekin içerisine yerleştirin.
Benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın(Bir yüzünü). Buzdolabına kaldırıp donmasını bekleyin.

Diğer tarafını da çikolataya bulayıp tekrar buzdolabına kaldırın. İki tarafı donunca servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Hatay Sandık İçi / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri