ÇITIR ÇITIR BAHARATLI PATATES CİPSİ İÇİN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
- Patatesin cinsi önemli: Kızartmalık patates tercih edin.
- Cips için sebze soyacağı ya da mandolin tarzı bir aparat işinizi kolaylaştıracaktır. İkisi de yoksa rendenin de yan kısmındaki dilimleyici kısmı kullanın.
- Patatesi soyup ince ince dilimleyin ve sıcak su dolu kapta 5 dakika bekletin. Eve evet sıcak su yanlış okumadınız.Farkı yerken anlayacaksınız.
- Daha sonra süzüp, bol soğuk suda yıkayın. Bu sayede nişastasından arınacaktır..
- Tezgaha temiz bir mutfak bezi ya da kağıt havlu serin ve tek tek üst üste gelmeyecek şekilde patatesleri dizin. Üzerlerine tekrar kağıt havlu koyun ve bastırın.
- Kızartmadan önce patateslerde hiç ıslaklık olmamalı.
- Patatesi bol yağda kızartın.
- Patatesleri bir anda atmayın. Üst üste gelmesinler.
- Yağın iyice ısındığından emin olun, tabiki de abartıp yağı yakmayın.
- Kızaran patateslerin fazla yağını alması için mutlaka kağıt havlu serdiğiniz tabağa çıkarın.
- Patatesler ılıkken tam soğumadan baharatlarla buluşturun.
- Tuzunu ve baharatlarını yağı süzünce başka bir kapta karıştırın.
EV YAPIMI ÇITIR BAHARATLI PATATES CİPSİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet kızartmalık patates
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı fajita baharatı, taco (Olursa güzel olur, yoksa 1 tatlı kaşığı kekik ekleyin)
- Tuz
- Kızartmak için: 1 lt sıvı yağ
Patatesleri güzelce yıkayıp kabuğunu soyun. İnce ince sebze soyucu ile doğrayın. Kaynar suyu bir kaba koyup 5 dakika patatesleri bekletin. Süzgeçe alıp süzün ve soğuk sudan geçirin. Nişastası tam arınması için bol su önemli. Mutfak bezine tek tek patatesleri yerleştirip kurumasını sağlayın. Bol kızgın yağda patatesleri kızartın. Kevgir yardımıyla kızaran patatesleri alıp kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın. Başka bir kapta baharatları ve tuzu karıştırın. Ilıkken patateslerle harmanlayın.
Afiyet olsun!