Evde badem sütü yapmak ister misiniz? İşte size tüm püf noktalarıyla badem sütü tarifi!

Badem sütü tüm dünyada yaygın tüketilen bitkisel sütlerden biridir. Özellikle laktoza duyarlılığı olanlar, veganlar ve hayvansal gıdaları daha az tüketmek isteyenlerin en sık tükettiği içecekler arasında yer alır. Lezzetli olduğu kadar protein, kalsiyum, fosfor ve E vitamini içeriğiyle de besleyicidir. İşte tarifimiz!

Badem sütü, hayvansal sütten farklı olarak kolesterol ve laktoz içermez.  Hem protein hem de omega 3 içeren badem sütünün sindirim kolaydır.

Badem sütü nasıl yapılır?

  • 1 su bardağı çiğ bademi güzelce yıkayın ve süzün.  (Kabuğunu soymayın)
  • Derin bir kaba bademi koyup, üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Bu şekilde en az 5 6 saat bekletin. İsterseniz bir gece önceden koyup ertesi gün yapabilirsiniz. 
  • Tekrar bademleri süzüp güzelce yıkayın.
  • Motoru güçlü bir blendera bademleri koyun üzerine 2 su bardağı soguk su ekleyin.
  • 3-4 dk blenderdan geçirin. Blenderin motorunun yanmaması için ara ara durdurun.
  • Karışımı mutfak tülbenti yardımıyla süzün. 
  • Altta kalan sütü afiyetle içebilirsiniz.
  • Üstta kalan tortuyu atmayın. Badem unu yapabilir, kek, kurabiye, browni gibi tatlılarınıza lezzet katabilirsiniz.

Not: Badem sütünü buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz. 

Tavsiye

Hazırladığınız badem sütünü bir fıske tuz i bir fiske vanilya ozutu, 1 adet hurma 1 tatlı kaşığı tarçın ile lezzetlendirebilirsiniz.

Badem sütünü kahvelerinize koyabilir, bal ile tatlandırıp tüketebilirsiniz. Mesela, Filtre Kahveli Latte Tarifini badem sütüyle hazırlayabilirsiniz.

Badem unu nasıl yapılır?

Badem sütünüzü süzdükten sonra geriye kalan badem tortusunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine sererek 50 derece 1 saat fırınlayın. Kurumuş tortuyu blenderdan geçirerek un haline getirin. Badem ununuz hazır! Kurabiye ve keklere kullanabilirsiniz. 

Badem Sütünü Kimler İçmeli?

İnek sütü veya keçi sütüne karşı hassasiyeti olanlar, vejetaryenler, laktoza hassasiyeti olanlar, keçi veya inek sütüne karşı sindirim güçlüğü yaşayanlar, farklı tatlar denemek isteyenler, kilo vermek isteyenler badem sütünü rahatlıkla tüketebilirler.

Badem sütünün besin değeri

1 çay bardağı (100 ml) çay bardağı badem sütü;

  • 24 kalori,
  • 3 gram karbonhidrat,
  • 2 gram lif,
  • 5 gram protein,
  • 1 gram yağ,
  • 120 miligram kalsiyum içermektedir.

Badem Sütünün Faydaları Nelerdir?

  • Kalorisi düşüktür.
  • Kolesterolü destekler.
  • Kalp sağlığını korur.
  • Bağırsak sağlığını korur.
  • Mide sağlığını büyük ölçüde korur.
  • Potasyum bakımından oldukça zengindir.
  • Düzenli bir şekilde tüketildiğinde tırnak, saç ve cilt sağlığını için faydalıdır.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dışarıda İçtiğinizin Aynısı! İçmeden Duramayacağınız Filtre Kahveden Mis Gibi Tam Kıvamında Latte Tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri