Bugün sizlere çok hafif ve pratik bir pasta tarifi vereceğiz. İki kurabiye arası hafif kremalı bir pasta hayal edin. Yoğurtla yapacağınız kreması labne ile yapılanlara göre daha hafif oluyor. Kime ikram etseniz "acaba bunun içinde ne var?" demekten kendini alamıyor.
Yoğurt pastası tarifi için gerekli malzelemeleri sıralayalım;
Keki için;
Kurabiye kısmı için;
➞ 2 yumurta sarısı
➞ Yarım su bardağı şeker
➞ Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı (75 gr)
➞ 2 paket vanilya
➞ Yarım paket kabartma tozu
➞ 2 su bardağı un
Krema kısmı için;
➞ 2 yumurta akı
➞ Yarım su bardağı şeker
➞ 2 yemek kaşığı un
➞ 2 yemek kaşığı nişasta
➞ 400 gr süzme yoğurt
➞ pudra şekeri
Not: 22 cm kare borcam kullanılmıştır.
Yoğurt pastası tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Kurabiye kısmını yoğuralım. Yoğurma kabına yumurta sarısını, şekeri ekleyip çırpın. Eritilmiş tereyağını yavaşça ilave ederek çırpmaya devam edin. Vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru elde edin.
✔️ Hamuru ikiye ayırıp, birini buzdolabı poşetine koyup buzdolabına kaldırın.
✔️ Kremasını hazırlayalım. Bir karıştırma kabında yumurta akını, bir cimdik tuzla mikserle köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Yavaş yavaş şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, nişastayı ilave edin. Süzme yoğurdu ekleyerek koyu bir krema kıvamı elde edin.
✔️ Küçük kare borcamı tereyağı ile yağlayıp unlayın. Kurabiyenin yarısını parça parça tabanına yerleştirin. Elinizle bastırarak hafif yanlara tümsek oluşturarak dümdüz bir taban elde edin.
✔️ Üzerine yoğurtlu kremayı döküp yayın. Buzdolabında hafif sertleşen hamuru rende ile kremanın üzerine rendeleyin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
✔️ Soğuduktan sonra ters çevirip kalıptan çıkarın. Üzerine pudra şekeri eleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Figen Ağrı / Derleme: Sağlıkhaberciniz