Evde Antep Lahmacunu Nasıl Yapılır? Usta Şef Doğa Çiftçi'den Tavada Yaz Lahmacunu Tarifi

Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir lahmacun. Antep, Urfa civarlarının meşhur hamur işlerinden lahmacunu evde de yapmak mümkün. İşte size Usta şef Doğa Çiftçi'nden lezzetli mi lezzetli ev usulü Antep lahmacunu yapımı

Bizim çocuklar lahmacuna bayılıyor. Evde nasıl lahmacun yapabilirim diye araştırırken Antep yemekleriyle tanıdığımız Türkiye'nin önemli şeflerinden Doğa Çiftçi'nin lahmacun tarifine denkgeldim ve hemen hamuru yoğurup yaptım. Domatesin bolduğu bu yaz günlerinde bol domatesli ve sebzeli içi oldukça lezzetli oldu. Hamuru da dışarıdaki yediklerimiz gibiydi. Biz o gün bugündür defalarca yaptık çok beğendik. Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse diye tarifini sizin için paylaşıyorum.

YAZ LAHMACUNU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 adet antep biberi
  • 2 kapya biber
  • 4 orta boy domates
  • 2 adet kırmızı acı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım kilo yağlı zırh kıyma
  • 4 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su + 1 çeyrek su bardağından biraz fazla su

YAZ LAHMACUNU NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle hamuru yoğuralım. Geniş bir kaba unu alın. Ortasını açıp mayayı, toz şekeri, tuzu ve suyu ekleyin. Elinizle şekeri ve mayayı eritip yanlardan un alarak hamuru toparlayın. Hamur toparlanınca biraz sert oluyor, 10 dakika kadar yoğurup pürüzsüz kıvama getirin.
✔️ Hamurun üzerini örtüp mayalandırın. Hamuru çok fazla mayalandıramayacağız. İçi hazırlayana kadar dinlenmesi yeterli.
✔️ İçini hazırlayalım. Maydanozun saplarını ayıklayıp, Domatesleri iri iri doğrayın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Varsa taze sarımsağı da ekleyin. (Domates olmadığında kışın salça kullanılıyor, bu mevsimde salçaya gerek yok) Tüm malzemeleri robottan çekin. Süzgeçten geçirip fazla suyunu süzün. Tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
✔️ Dinlenen hamuru 20 bezeye ayırın. Bezeleri hafif unlayıp tezgaha dizin. Her bir bezeyi unlayıp merdane yardımıyla açın. Tüm bezeleri açıp aralarını unlayıp üst üste dizebilirsiniz.
✔️ Elinizle iç harcından cevizden büyük parça alıp sıkın ve hamurun üzerine koyup bastırarak yayın.
✔️ İyice ısınan tavada lahmacunu 1-2 dakika pişirin. Altı pişirince kenara alabilirsiniz. Hepsini aynı şekilde pişirin.
✔️ Fırın tepsisine lahmacunların birazını yerleştirin. Isınan fırında en yüksek ayarda üst kısmının da pişmesini sağlayın.

Yanına bol maydanoz ve limon ile servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri