Ev yapımı yalancı afyon lokumu tarifi ve yapılışı

Afyon lokumu, Türk Mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Yolu Afyon'a düşen o bir kutu lokumu almadan geçmez. Bugün sizlere evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve yemelere doyamayacağınız Yalancı Afyon lokumu tarifi vereceğiz. İşte tüm püf noktalarıyla bu eşsiz lezzetin tam ölçülü tarifi...

Sütlü tatlı aşıklarına efsane bir tarifimiz var: Yalancı Afyon lokumu. Fırın gerektirmediği için de oldukça pratik oluyor ve kısa sürede hazırlanıyor. Bu eşsiz lezzet, özellikle çayın kahvenin yanında çok güzel gidiyor. Çok az malzemeyle muhteşem lokumlar yapmak istiyorsanız buyrun mutfağa...

Yalancı Afyon Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 1 litre süt
➞ 5 tepeleme yemek kaşığı un
➞ 1 su bardağı şeker
➞ 125 gr tereyağ

Ortası için;
➞ 2 adet muz
➞ 1.5 paket kakaolu bisküvi (petibör hamur gibi oluyor, diğer kakolu bisküvilerden kullanın)

Tabanı için;
➞ 1.5 su bardağı hindistan cevizi

Yalancı Afyon Lokumu nasıl yapılır?
✔️ İlk olarak fırın tepsisinin tabanını bolca hindistan cevizini yayın.
✔️ Tencereye sütü, şekeri, unu koyup güzelce karıştırın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
✔️ Muhallebi kaynayınca ocağın içerisinde tereyağını ekleyip sürekli karıştırarak tereyağının iyice erimesini sağlayın. Ocağın altını kapatın. Pürüzsüz bir kıvam alınca tepsiye sıcak sıcak döküp her yerine eşit bir şekilde yayın.
✔️ 1 gece buzdolabında üzerini kapatmadan dinlendirin.
✔️ Bisküvileri robottan çekin. Üzerine olgun muz ekleyip macun kıvmamıne gelene kadar tekrar robottan geçirin.
✔️ Tepsiyi dikeyde 3'e yatay'da 4'e olmak üzere 12 dilime ayırın.
✔️ Her bir dilime 1 yemek kaşığı kadar muzlu harçtan koyup rulo olarak sarın.
✔️ Servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Dilerseniz pastacılardaki minik kağıt kalıplara ruloları ikiye bölüp ortası üste bakacak şekilde yerleştirip ikram edebilrisiniz. Sunumu çok şık olur.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Um Huzeyfe / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri