Ev yapımı tavuk burger nasıl Yapılır? Ekmeğinden sosuna efsane lezzet...

Parmakları yemeye hazır olun, bugün menüde ev yapımı tavuk burger var! Yanına patates kızartması mı yaparsınız fırında elma dilimi patates mi size kalmış. Peki evde nasıl tavuk burger yapılır?

Dışarıdaki yediklerinize taş çıkaracak bir tarifle karşınızdayız. Yumuşacık hamburger ekmeği arasında aşırı lezzetli soslu tavuğun dansına şahitlik etmeye var mısınız? Acelem var ekmek yapmayla uğraşamam diyorsanız da kapın hamurger ekmeklerinizi buyrun mutfağa...

EV YAPIMI TAVUK BURGER TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 tane tavuk göğüs
  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Tuz

Ekmeğini evde yapmak isterseniz;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağından biraz fazla yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Alabildiği kadar un

EV YAPIMI TAVUK BURGER NASIL YAPILIR?.

  • Öncelikle ekmekleri yapalım. Yoğurma kabına mayayı, ılık sütü ve şekeri alıp karıştırın ve 10 dakika bekletin. Üzerine yoğurdu, sıvı yağı, yumurtanın sarısını ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru bir dakika kadar tekrar yoğurup havasını alın. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Üzerlerine su ya da yumurta beyazı sürün. Susam serpip 30 dakika kadar tepside tekrar mayalandırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan ekmeklerin üzerine nemli bir bez kapatın. 15 dakikada pofidik yumuşak hamburger ekmeklerinize kavuşabilirsiniz.
  • Gelelim tavuklu kısma... Tavaya ince doğranmış sarımsakları alın. Sıvı yağda çok az soteleyin. Üzerine ince doğranmış tavukları ve soğanları ekleyip yüksek ateşte kavurun. Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ilave edip 5 dakika kadar soteleyin. Ardından ketçabı, hardalı, tuzu, biberi ilave edin. Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatıp ekmeklerin arasına yerleştirebilirsiniz..
  • Ekmeklerin arasına kornişon turşu, mayanoz, burger peyniri ile lezzetini katlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz en son kısa süreli fırında ısıtıp o şekilde de yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri