Dışarıda yediğimiz lahmacunlarda maya kullanılmıyor. Biz de klasik lahmacun hamuru yapacağız. Bu tarifle tam 10 adet lahmacun çıkıyor. Benim ayda iki üç sefer yaptığım bu lezzetin tarifini hemen paylaşıyorum.
MAYASIZ FIRINDA LAHMACUN TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamur için;
- 3 su bardağı un
- 1.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 500 gr orta yağlı dana kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
MAYASIZ FIRINDA LAHMACUN NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle hamuru yoğuralım. Derin bir kaba un ve tuzu alıp karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp suyun yarısını ekleyin. Yanlardan un alarak hamuru toparlayın. Kalan suyu da az az ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üstünü streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın.
✔️ İç harcını hazırlayalım. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Maydanozu ayıklayın. Tüm malzemeleri robottan çekin. Tamamen ezilmemesine dikkat edin. Dilerseniz herbirini incecik doğrayıp da karıştırabilirsiniz. El ile doğranınca lezzeti daha iyi oluyor elbette. Vaktiniz yoksa robottan çekin.
✔️ Hamuru rulo yapıp 10 bezeye ayırın. Tuttuğunuz bezelerin üzerini mutfak beziyle kapatın ki kurumasın. 15 dakika dinlendirin.
✔️ Unladığınız tezgahta merdaneyle bezeleri açın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine açtığınız hamuru yerleştirin. İç harcından koyup elinizle yayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 250 derece fırında (fırın çok sıcak olmalı) tek tek pişirin.
Yanına soğan salatası, domates, maydanoz, limon, mor lahana salatası ve tabiki de ayran...Hımmm canı çekenler mutfağa koşsun...
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.