Kahvenin yanına ne yapsam diyenlere: ev yapımı mandalinalı pratik lokum tarifi

Lokum, Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş önemli lezzetlerden biridir. Özellikle kahve ve bayramla özdeşleşmiş lokumu sevmeyen yoktur. Fındıklısı, antep fıstıklısı, narlısı gibi pek çok çeşidi vardır. Bugün sizlere yemelere doyamayacağınız tam ölçülü mandalinalı lokum tarifi vereceğiz.

Bugün lezzetli ve oldukça pratik bir lokum tarifi vereceğiz. Damakları tatlandıran, yedikçe yediren bu lokum, dışarıdan aldıklarınıza taş çıkarabilir. Üstelik çok da zamanınızı almayacak. Bu tarifi portakal suyuyla da yapabilirsiniz. Bulamak için fındık taneleri, antep fıstığı tozu ile de enfes oluyor. Lafı uzatmayalım lokumun tarifine geçelim.

Mandalinalı lokum için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 3 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 3 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi

Mandalinalı lokumun yapılışına geçelim:
Mandalinaları güzelce sıkıp süzün. Tencereye nişastayı, şekeri ve mandalina sularını ekleyip karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

İnce uzun bardakları soğuk su ile çalkalayıp muhallebiyi paylaştırın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Soğumuş ve kalıp gibi olmuş mandalinaları bardaktan hindistan cevizi dolu bardağa çıkarın. Kolay çıkarmak için bardağın kenar kısmından elinizle bastırıp bardağı hava aldırın.

Her tarafını bolca hindistan cevizine bulayıp ince dilimler halinde kesin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Hayatım Mutfak / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri