Etsiz Köfte Olmaz Diyenler Bile Parmaklarını Yiyor! İşte Karnıbahar Köftesi Tarifi

Köfte, Türk Mutfağında en sevilen ve herşeyin yanına yakışan lezzetlerinden biridir. Peki karnıbahar köftesi nasıl yapılır? Merak edilen püf noktalarıyla işte tarifi...

Türk Mutfağında sayısız köfte çeşidi var. Hem fırında, hem tavada, hem de mangalda yapılıp yemelere doyulmaz. Bugün sizlere köfte sevmeyen çocukların biri seveceği bir köfte tarifi vereceğiz. Kış güzeli karnıbaharla hazırlanan bu köftenin yapımı ise oldukça kolay.

Karnıbahar köftesi için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 1 küçük boy karnıbahar (Yaklaşık 500 gr)
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir fincan su
  • Tuz

Kızartmak için sıvıyağ

Karnıbahar köftesinin yapılışına geçelim:
Karnıbaharları yıkayıp çiçeklerinden ayırın. Üzerini geçecek kadar su koyun, tuzunu döküp haşlamaya bırakın.

Haşlanan karnıbaharları ya ezin ya da robottan geçirin.

Karnıbaharların üzerine yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, sarımsağı, ince doğranmış maydanozu, galeta ununu, unu, tuzu ve baharatları ekleyin. 1 fincan suya karbonatı ekleyerek karıştırıp onu da ilave edip yoğurun.

Tavayı ocağa alıp bol sıvı yağ ekleyip yağın ısınmasını bekleyin. Köfte şeklini verip kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Mutfak İşleri Müdürü / Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri