Karnıyarığı çok severim imambayıldıya bayılırım. Yaz aylarında etsiz tarifleri daha çok seviyorum.
Yeri gelmişken imam bayıldı veganların da tercih edebileceği bir yemek. Ben hep kızartıyorum dileyenler fırında da kızartabilir patlıcanları.
İMAM BAYILDI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 6 adet patlıcan
- 4 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 4 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Bir tutam maydanoz
Sosu İçin ;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
İMAM BAYILDI TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Patlıcanları kızartalım. Patlıcanları pijamalı soyun. Bol kızgın yağda güzelce kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğiniz tepsiye çıkarın. Bu şekilde fazla yağını çekecektir.
✔️ İç harcını hazırlayalım. Tavaya 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun. Piyaz şeklinde doğradığınız soğanları ilave edip soteleyin. Soğanlar soteleyince ince ince doğradığınız sarımsakları ekleyin. 1-2 dakika sonra ince ince doğranmış biberleri ilave edin. Biberler de kavrulunca tuzunu, karabiberini ayarlayın. En son domatesi yemeklik doğrayıp tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Domatesler suyunu çekince ocağın altını kapatın.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Sosu için tavaya sıvı yağı koyun. Salçayı 2-3 dakika kavurun. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Soğuk suyu da ekleyip fokur fokur kaynağınca ocağın altını kapatın.
✔️ Fırın tepsisine patlıcanları dizin. Kaşık yardımıyla ortalarını açın. İç harcın içine ince kıyılmış maydanoz koyup karıştırın ve bolca patlıcanların içini doldurun. Salçalı sosu kaşıkla patlıcanların üzerine biraz gezdirin. Kalan sosu tencereye dökün.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.