Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 1 orta boy domates
- 250 gr kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım silme kaşığı kimyon
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı su
ETLİ LAHANA SARMASININ HAZIRLANIŞI
- Lahanayı yapraklarından ayırın.
- Derin bir tencereye 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin ve lahananın yapraklarını haşlayın.Haşlanan yaprakları bir süzgece alıp soğumaya bırakın.
- Başka bir derin kapta ince ince kıyılmış soğanları, kıymayı, pirinci, bulguru, salçayı ve baharatları koyarak iyice karıştırın.
- Soğuyan lahanaları sarmakiçin damarlarından ayırın ve hazırladığınız içtenkoyup rulo halinde sarın.
- Lahanayı pişireceğiniz tencerenin en altına ayırdığınız lahananın damarlarını yerleştiririn.
- Tüm yaprakları aynı şekilde sarın.
- Lahana sosu için; tereyağını ve zeytinyagını tavaya alın ve eritin. Üzerine salçayı ilaveederek kokusu çıkana kadar iyice kavurun.
- 5 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Lahanaları ocağa alın ve sosu üzerine dökerek pişmeye bırakın.
- Sarmaların üzerine uygun bir düz bir tabak yerleştirin. Sarmanın dağılmaması için varsa sarma taşı koyabilirsiniz.
- Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın.
- Ara ara suyunu kontrol edin.
- Ortalama 1.5 saatte pişirin.
Öneri: Lahananın arta kalan orta kısmını salatalarınızda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.