Kızarmış patlıcanla yapılan yemekler gerçekten lezzetli oluyorlar ama patlıcan çok yağ çektiği için sağlıklı olmuyor. Bu yüzden patlıcanları her zaman fırında kızartmayı tercih ediyorum. Lezzeti de gayet iyi oluyor.
Tek başına bir öğün olabilecek patlıcan kavurmada bizim standart yaz yemeklerimizdendir. Siz de mutlaka deneyin, efsane oluyor..
ETSİZ PATLICAN KAVURMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 orta boy patlıcan
- 1 büyük boy soğan
- 1 orta boy domates
- 3 yeşil biber köy biberi
- 1 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
ETSİZ PATLICAN KAVURMA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Patlıcanları alacalı soyun.
✔️ Ortadan ikiye bölüp parmak kalınlığında iri iri doğrayın.
✔️ Fırın tepsisine doğradığınız patlıcanları koyun. Üzerne sıvı yağı gezdirin. Tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30 dakika pişirin.
✔️ Tavaya piyazlık doğradığınız soğanları alın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip orta ateşte soteleyin. Üzerine iri iri doğradığınız biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Fırında pişen patlıcanları ve ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Ardından iri doğranmış domatesleri ilave edin. Tuzunu baharatını ilave edip tavanın kapağını kapatın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin.
✔️ Domatesler suyunu salıp iyice özleşince yemeğiniz hazır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.