Bizim evde çok sık pişer bu yemek. Tencerede lokanta usulü tavuk haşlama oldukça da pratik. Köy tavuğu bulabilirseniz daha iyi olur tabi imkanı olanlar çok şanslı.
Sözü uzatmadan hemen tarifimize geçelim.
LOKANTA USULÜ TAVUK HAŞLAMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo derisi alınmış baget tavuk
- 1 adet küçük soğan
- 1 dilim limon
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 Litre su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 adet patates
- 2 Adet havuç
- 2 Çorba kaşığı yoğurt
- 1 Çorba kaşığı un
LOKANTA USULÜ TAVUK HAŞLAMA NASIL YAPILIR?
✔️ Bagetlerin derilerini çıkarın.
✔️ Büyük bir tencereye kaynar suyu koyun. Su fokur fokur kaynarken tavuğu içine koyun. Tuzu, bir dilim limonu, kabuğu soyulmuş tüm soğanı, kabuğu yine soyulmuş tüm sarımsağı da ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Ortalama 1 saat kadar yüksek ateşte bu şekilde pişsin.
✔️ Bu arada havucun kabuğunu soyup iri iri doğrayın. Ben bir büyük havucu üçe dörte bölüyorum. Patateslerin de kabuklarını soyup iri elma dilimi şeklinde doğrayın. Eğer minik patatesleriniz varsa doğramadan da koyabilirsiniz.
✔️ 1 saat pişen tavuğun suyuna havuçları ekleyin. 10 dakika sonra patatesleri ilave edin
✔️ Bir kasede yoğurdu ve unu güzelce karıştırın. Tavuğun suyundan bir kepçe kadar alıp unlu karışıma ekleyin. Kıvamlı bir hal alacaktır. Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyin.
✔️ Yavaşça karıştırdıktan sonra 10 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
✔️ Tencereyi büyük bir tepsiye ters çevirip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.