Bayram geldi çattı neredeyse. Şerbetli tatlıları hazırlamaya başlayalım. Şekerpare belki de yıllardır en çok severek yediğimiz tatlılardan. İşte size iştah kabartan enfes şekerpare tarifi...
Deneyip memnun kalacağınız garanti bir tariftir.
TAM ÖLÇÜLÜ FINDIKLI ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru icin :
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 cay bardagı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 500 gr civarı un (Kontrollü olun)
Serbeti icin:
- 3.5 su bardagi toz seker
- 4 su bardagi su
- Birkac damla limon
Üzeri için fındık
TAM ÖLÇÜLÜ FINDIKLI ŞEKERPARE TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alın. Kaynatıktan sonra limon damlasını ekleyin. 5 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
✔️ Derin bir kaba tereyağını alın. Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında kurabiye hamuru elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
✔️ Ortalarına fındık yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika hafif pembeleşince çıkarın.
✔️ Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.
✔️ Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.