ERZURUM YÖRESİNE AİT TURŞU PANCARI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kg. lahana turşusu
- 300 gr kuşbaşı et (Ya da kemikli et)
- 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
ERZURUM YÖRESİNE AİT TURŞU PANCARININ YAPILIŞI
- Düdüklü tencereye tereyağını koyun.
- Tereyağı hafif eridikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
- Kuşbaşı etinizi de ekleyip hafif kavurun.
- Salçayı ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Lahanaların çok büyükse biraz iri paralara bölün.
- Daha sonra etin üzerine sırası ile doğradığınız lahana turşusunu ve bulguru dökün.
- Lahananın suyundan yarım çay bardağına yakın ekleyin.
- Düdüklünün kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.
- Sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI:
Yemeğe tuz atmayın.