Erzurum mutfağı, yemek kültürü bakımından da oldukça zengin... Keteden, lor dolmasına, kadayıf dolmasından, ayran aşına pekçok değişik ve lezzetli yemekle karşımıza çıkıyor. Bu lezzetlerden biri de şüphesiz şalgam dolması. Bugün sizlerle bu tarifi paylaşacağız.
İşte size eşsiz lezzetiyle şalgam dolması tarifi...
ŞALGAM DOLMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kg şalgam
Dolmanın iç harcı için;
- 500 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
Salçalı sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Tuz
ŞALGAM DOLMASI TARİFİNİN YAPILIŞI
- Şalgamları soyun ve halka halka dilimleyin.
- Tencereye su koyup 5 dakika haşlayın.Süzgece aldığınız salgamları süzmesi için kenarda bekletin.
- Bu arada dolma için gibi hazırlayın.
- İki şalgam arasına hazırladığınız içten yerleştirip tencereye dizin.
- Salçalı sos için gerekli malzemeleri küçük bir sos tavasında karıştırıp 5 dakika kaynatın. ve şalgamların üzerine gezdirin. 20-30 dakika orta ateşte pişirin.
SERVİS ÖNERİSİ
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz.