Standart tatlılardan sıkıldıysanız kek ile baklava yufkasından enfes bir büzgülü tatlı tarifi vereceğiz.
Bayram yaklaşıyor. Önce bi deneyin bayrama da yapıp afiyetle yiyin.
Buyrun damakları çoşturmaya...
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN KEKLİ BÜZGÜLÜ TATLI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı irmik
Keki için
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 250 gram dövülmüş ceviz, fındık, antep fıstığı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN KEKLİ BÜZGÜLÜ TATLI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ 1 yufkayı tezgaha serin. Fırça yardımıyla yufkanın üzerine bolca yağ sürün.
✔️ Yağladığınız yufkanın her yerine irmik serpiştirip yelpaze şeklinde büzerek tepsiye yerleştirin.
✔️ Tepsi dolana kadar bu şekilde yufkaları hazırlayın.
✔️ Tepsi dolunca 180 derece fırında 15 dk pişirin. (Henüz daha pişmedi panik yapmayın:))
✔️ Kek hamurunu bildiğiniz gibi hazırlayın. Yani yumurtayı şekerle çırpın. Sıvılarla güzelce karıştırın. En son unu, kabartma tozunu, vanilyayı da ekleyip kek hamurunu hazırlayın.
✔️ Yarı pişmiş hamurun üzerine kek hamurunu güzelce dökün.
✔️ En üstüne de dövülmüş ceviz serpin.
✔️ 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
✔️ Bu arada şerbeti hazırlayın. Şerbeti için suyu, şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Ilık tatlıya ılık şerbet dökeceğiz.
✔️ Şerbetini döktükten sonra en az 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.