Off off tereyağının kokusunu buram buram alarak keyifli bir kahvaltı yapmak istiyorsanız malzemeleri hazırlayın bomba lezzet geliyor.
Mıhlamada kolot peyniri kullanmak lazım, o akışkan kıvamını lezzetini o veriyor. Bulamazsanız dil peyniri de olur ama artık marketlerde yöresel ürünler satan yerlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Kaşar peyniri kullanmayın, yapmışken tam yapalım:)
Karadenizin o sarı tereyağını da buldunuzmu orjinal lezzetli bir kuymak hazırlamamak için bir nedeniniz kalmıyor. Sıvayın kolları....
ORJİNAL KUYMAK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1,5 yemek kaşığı kavrulmuş Mısır unu
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 100 gr kolot peyniri (dil peyniri de olur)
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz
ORJİNAL KUYMAK TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Tavayı ocağa alın, tereyağını ekleyip orta ateşte eritin. (Yakmıyoruz)
✔️ Tereyağını eriyince mısır ununu ilave edip mısır unu renk değiştirene kadar kaşıkla karıştıra karıştıra kavurun. Kavrulmuş mısır unu kullandığımız için zaten çok hızlı bi şekilde renk değiştirecektir.
✔️ Şimdi su koyma zamanı. Azar azar su ilave ederek akışkan kıvamda olmasını sağlıyoruz. Pürüzsüz bir kıvamı olmalı.
✔️ Tuzunu ekleyin.
✔️ Sıra geldi peynirle buluşturmaya. Dilimlenmiş kolot peynirini de ekleyip erimesini bekleyin. Bu aşamada çok karıştırmaya gerek yok
✔️ Peynirler sünüp akışkan bir kıvama gelecek üzerinde yağlar birikecektir. Ocağın altını kapatıp tavasıyla sofraya götürüp ekmek bana bana yiyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın