Tam Kıvamında Dağılmayan Tane Tane Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? Şeftali Reçelinin Püf Noktaları Nelerdir?

Yaz geldi, şeftaliler en güzel halleriyle raflarda yerini aldı. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden şeftali reçeli nasıl yapılır sorusu kafalarda. İşte size püf noktalarıyla tam kıvamında dağılmayan tane tane şeftali reçeli tarifi

Reçeller, kahvaltı sofralarını renklendiriyor. Yaz aylarında çeşit çeşit yapıp stoklamak lazım ki kışın bol bol yiyelim. Biz reçelleri yapmaya başladık bile. Yaptıkça size de tariflerini vereceğim hepsinin.

Püf noktalarına dikkat ederseniz sizin de reçellerinize herkes hayran kalacaktır. Bundan sonra reçelim olmuyor bir türlü derdiniz de kalmayacak. Benden söylemesi şeftali reçeli kızarmış ekmek ve tereyağıyla çok güzel oluyor.

Reçel Yapmaya Başlamadan Bunları Okuyun!

  • Şeker miktarı damak zevkinize kalmış. Dilerseniz şeftali ile şekeri aynı miktarda kullanabilirsiniz.
  • Sert şeftali tercih edin mutlaka. Olgunlaşmış şeftaliden reçel yapmayın.
  • Çekirdeğin olduğu kısımları bıcakla alırsanız rengi daha güzel oluyor.
  • Mümkün olduğunca reçeli karıştırmayın.Karıştırma işlemlerinde tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
  • Kaynayınca kevgirle oluşan köpükleri mutlaka alın.

ŞEFTALİ REÇELİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 1.5 kilo şeftali (Çok yumuşamış olmamalı)
  • 1 kilo şeker
  • Yarım su bardağı Su
  • Çeyrek limon suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağı ( köpürmemesi icin )

ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR?

✔️ Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

✔️ Geniş bir tencereye alıp tencerenin kapağını kapatıp 1 gece bekletin.

✔️ Ertesi gün orta ateşte kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kısıp 15 dakika kaynatın. Kaynarken oluşan köpükleri kevgirle mutlaka alın.

✔️ Çok fazla karıştırmaya özen gösterin.

✔️ Ocaktan almadan önce tereyağını ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika da bu şekilde kaynatıp ocağın altını kapatın.

✔️ Sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatın. Kavanozun kapakları altta kalacak şekilde düz bir zemine yerleştirin.Ertesi gün vakumunu kontrol edip güneş görmeyen serin bir yere kaldırın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri