Erzincan lokum kek nasıl yapılır? İşte Erzincan usulü lokum tarifi

Bugün hamur işi severlere özel yöresel bir tarif paylaşacağız. Erzincan lokumu; tadına doyamayacağınız, sürekli olsa da yesek diyeceğiniz bir lezzettir. Peki Erzincan lokumu nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte tarifi...

Erzincan Lokumu, çayın yanına çok yakışan yöresel lezzetlerden biridir. Kek ile kurabiye arası bu lezzeti, ılıkken yemesi çok keyifli oluyor. Özel günlerinizde yorulmadan hazırlayabileceğiniz bu lezzeti kime ikram etseniz tarif isteyecek, evinizin en çok pişen tarifi olacak emin olun.

Erzincan lokumu için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

Erzincan lokumu tarifinin yapımına geçelim:
✔️
Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle yüksek devirde 5 dakika çırpın.
✔️ Yoğurdu, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip çırpmaya devam edelim.
✔️ Kabartma tozunu ve elenmiş unu da ekleyip düşük devirde hamuru toparlayın. (Çok çırpmayın)
✔️ Kıvamı kek ile kurabiye arası oluyor tedirgin olmayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece ırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
✔️ Ilıdıktan sonra pudra şekeri eleyin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri