Bembeyaz asil görüntüsünden dolayı gelin pastası denmiş bu pastaya sanırım. Kreması çok lezzetli, başka pastalarda da rahatlıkla kullanabilrisiniz. Sık sık yapıyorum bu pastayı, bizim evin gönlünü fethetti çoktan.
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse püf noktalarıyla tarifi paylaşıyorum.
GELİN PASTASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardagi un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- bir portakal kabuğu rendesi
Islatmak için;
- 2.5 su bardağı soğuk süt
Kreması icin;
- 5 su bardağı süt
- 1 cay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 adet vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı bugday nişasta
- 1 poset toz krem santi (piştikten sonra dökülüp çırpılacak)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için hindistan cevizi
GELİN PASTASI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Oda sıcaklığındaki yumurtayı ve şekeri derin bir kaba alıp mikserle 5 dakika çırpın.
✔️ Un, kabartma tozu, vanilyayı karışıma eleyerek ilave edin. Bu aşamada uzun uzun mikserle çırpmamak lazım. 1 dakika olmadan çırpıyorum ben.
✔️ Portakal kabuğu rendesini de ilave edip spatula yardımıyla karıştırıp tereyağı ile yağlanmış dikdörtgenborcama dökün.
✔️ 175 derece 30-35 dakika pişirin. (Fırının pişme süresi değişebilir kontrollü olun.) 30 dk pisirin.
✔️ Kek fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
✔️ Soğuyan keki çatalla delikler açarak soğuk sütü dökün.
✔️ Muhallebi için tencereye unu, sütü, şekeri, yumurta sarısını ve nişastayı alıp karıştırın. Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıktan sonra vanilyayı ve tereyağını ekleyin. Mikserle 1 dakika çırpın. Ilıdıktan sonra toz krem şantiyi döküp mikserle 5 dakika çırpın.
✔️ Muhallebiyi kekin üzerine yayın. Üzerine bolca hindistan cevizi döküp tercihen 1 gün vaktiniz yoksa 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.