Dondurulmuş portakal ve limondan nasıl limonata yapabilirim? İşte lezzetli bir portakallı limonata tarifi

Limonata her mevsim keyifle içtiğimiz içeceklerden. Pratik ve bereketli olması için limon ve portakalları buzluğa atıp istediğiniz zaman limonata hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde donmuş kabukların acı tadı kesinlikle olmuyor. Haydin rendeleme ve sıkma derdi olmadan ev yapımı limonata yapmaya...

PORTAKALLI LİMONATA İÇİN MALZEMELER

  • 2 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı soğuk su 

PORTAKALLI LİMONATANIN HAZIRLANIŞI

  • Bir gece önceden portakal ve limonları iri iri doğrayıp buzluk poşetlerine koyarak dondurun.
    Ertesi gün rondoya donmuş portakal ve limonlarınızı yerleştirin. 5 dakika sonra  üzerine 1 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı soğuk suyu koyup çalıştırın.
  • Bir süzgeç yardımıyla süzün.
  • Şekerini ve suyunu damak zevkinize göre ayarlayın. 
  • Enfes limonatanız hazır. Taze nane yaprakları ile süsleyerek içebilirsiniz. Afiyet olsun

ÖNERİ

Portakal ve limonları fazlaca alıp, iri parçalar halinde doğrayıp buzluğa koyabilirsiniz. Bu şekilde canınız ne zaman istese limonata yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri