Bu patlıcanlar kışın tam bir kurtarıcı oluyor.
Patlıcanları kızartılıp buzluğa koymuyorum ben. Patlıcan gerçekten çok yağ çekiyor. Bunun yerine hafif yağlayıp tuzlayıp fırınlıyorum, tam kıvamında pişiyorlar. Daha sonra porsiyonluyıp buzluğa kaldırıyorum. 3-4 yıldır bu yöntemi uyguluyorum çok memnunum.
Hem de çok sağlıklı, hiç yağ çekmiyor. Patlıcanları alacalı soyun. Sıvı yağ ve tuz gezdirip harmanlayın. 3 kilo patlıcan için 1 su bardağı zeytinyağı kullandım ben. Patlıcanları iyice ovun, her yerine işlesin, yağ gelmeyen hiç bir yeri olmasın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kontrollü olarak 1 saate yakın pişirin.
Kışın kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp 15 dakika oda sıcaklığında bekletip kullanabilirsiniz.