GÖÇMEN BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket kuru maya (11 gr)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağına yakın un
Arası için;
- Beyaz peynir
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
GÖÇMEN BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına mayayı, yoğurdu, ılık suyu, sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- 1 bardak kadar un koyup yoğurmaya başlayın. Ardından tuzunu ekleyin. Tuzu direk mayayla buluşturmadığımızda daha güzel kabarıyor aklınızda olsun.
- Azar azar un ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın. Hamurun iki kat kabarması gerekiyor.
- Un serptiğiniz tezgahta hamurun havasını alın.
- Hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
- Bezelerden birini tezgaha alın. Çok fazla un kullanmadan dikdörtgen biçiminde açın. Çok ince ya da çok kalın olmayacak.
- Peynir serpip rulo yapın. 2 parmak genişliğinde kesip yuvarlak (40 cm genişliğinde) yağlanmış tepsiye dizin.(Peynirler yukarıya bakacak)
- Diğer bezeleri de aynıı şekilde hazırlayın
- Parmalarınızı hafif yağlayıp bezelerin üzerine bastırın birbirlerine hafif yapışıyorlar bu sayede.
- Üzerini kapatıp 30 dakika mayalandırın.
- Bu arada bir kasede sos için gerekli tüm malzemeleri çırpın.
- Mayalanan hamurun üzerine sosu eşit bir şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmşı 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!