Verilen ölçülerle yaklaşık 30 dilim börek çıkıyor. Buzlukta dondurduktan sonra kilitli poşetlere koyup dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz. Ben buzluğa 10 yufkadan yapıp koydum ramazan için. Darısı size...
DİLİM BUZLUK BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5 adet hazır yufka
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı soda
- 2 su bardağı beyaz peynir
- 3 su bardağı kaşar peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
DİLİM BUZLUK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
- Böreğin sosu için bir kasede yumurtayı, erimiş tereyağını, sütü, sıvı yağı, sodayı, kabartma tozunu çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini, beyaz peynirini, ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın.
- Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine sostan bolca sürün ve ikinci yufkayı yerleştirin. Bu şekilde 5 yufkayı üst üste serin.
- Bir ucundan başlayıp çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.
- Buzluğa koyacağımız için 3 parçaya bölebilirsiniz.
- Streç filme sarıp 1 saat buzlukta bekletin.
- Buzluktan çıkarıp 1 parmak genişliğinde dilimleyin ve hemen pişirecekseniz yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Hemen pişirmeyecekseniz tekrar buzluğa kaldırın.
- Böreklerin üzerine bir kasede çırpıtığınız yumurta ve yoğurdu fırçayla sürün. Dilerseniz susam çörekotu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!