Lokum kıvamında un helvası nasıl yapılır? İşte çok lezzetli un helvası tarifi

Helva, Türk Mutfağının önemli tarifleri arasında yer alır. 7'ten 77'ye herkes tarafından sevilen bu lezzetin modası da asla geçmez. Peki yumuşacık lokum gibi un helvası nasıl yapılır? İşte tam ölçülü püf noktalı tarifi...

Bazıları un helvasını yapmaya cesaret edemez, hep gözü korkar. Helva hep annelerin, teyzelerin yaptığı tatlı olarak kalır. Sıkı durun bu tarif "bir türlü kıvamını tutturamadığım helvayı sonunda tutturtum" dedirtiyor. Ölçülere dikkat ettiğinizde bundan sonra un helvası sizden sorulacak...

Hazırsanız un helvasının tam ölçülü tarifini vereceğiz...

Un Helvası tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 125 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un

Şerbeti:

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Bardak ölçüleri: Su bardağı 200 ml, çay bardağı 125 ml

Un Helvasının yapımına geçelim:
Tavaya tereyağını alıp eritin.

Tereyağ tamamen eriyince sıvı yağı ekleyin.

Unu ilave edin. Bu aşamadan itibaren orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmak lazım.

20 dakika sonra helva istediğiniz renge dönecektir. Bu arada tencereye şekeri, suyu ve sütü koyup ocağa alıp ve ısıtın. Fokur fokur kaynatmayın. Helvanın altını kısıp azar azar şerbeti ilave ederek şerbeti yedirin. Süt tamamen çekince helvayı servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Mis mutfak/ Derleme: Sağlıkhaberciniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri