Malzemeler:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için:
- 250 gr margarin ya da tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı fındık
- 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Yapılışı:
Öncelikle tatlının şerbeti için, 3 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, 1 dilim limonu bir tencere içerisine alın. malzemeleri karıştırın ve ocak üzerine alın. Ardından toz şeker eriyip şerbet kaynamaya başladığında ocağın altını kısın. Kısık ateşte 7 dakika kadar şerbeti kaynatın. Kaynayan şerbeti ocak üzerinden alın. Üzerine 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı irmik ekleyip karıştırın.
Karışan malzemelerin üzerine ilk olarak 1 su bardağı un ekleyin. Sonrasında 1 su bardağı fındık, 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu ekleyip karıştırın. Ardından 3 su bardağı unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave edip karıştırın. Ele yapışmayan şekil alabilen bir hamur elde edin. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp elinizle yuvarlayın. Bir çay bardağı ile deniz dalgası şeklini verin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
Yağlanan fırın tepsisine dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen tatlıları sadece 2 dakika beklemeye alın. Tatlı sıcakken soğuyan şerbeti üzerine dökün. Üzerini kapatıp 4-5 dakika bekletin. Ardından tatlıları ters çevirin. Üst kısımlarının şerbeti çekmesi için 4-5 dakikada bu şekilde bekletin. Süre sonunda yeniden tatlıları düzleyin. Şerbetini çektikten sonra tatlıların üzerini süsleyip servis edin. Afiyet olsun.