Şöyle güzel bir pasta yapayım sonuç 10 numara olsun diyorsanız işte hiç düşünmeyin ve yapın. Hem görünümü hem lezzetiyle ağız sulandıran pastanın tarifini herkes soracak.
Dilimleri ince tutun zira herkese yetmeyebilir:) İşte size hindistan cevizli cocostar pasta
HİNDİSTAN CEVİZLİ COCOSTAR PASTA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Pandispanya için
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağından bir parmak eksik un (Kontrollü ekleyin.)
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 çay bardağı soğuk süt
Kreması için;
- 1 poşet toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Üzerine sürmek için;
- 200 ml sıvı krema
- 2 paket sütlü bitter karışık çikolata (80'er gramlık olanları kullanıyorum ben. Toplam 160 gr oluyor)
HİNDİSTAN CEVİZLİ COCOSTAR PASTA TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Derin bir kaba şekeri ve yumurtayı koyup 5 dakika çırpın. Üzerine kakaoyu ve kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpın.
✔️ Kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın. Kek hamurunu dökün. 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
✔️ Kek pişerken kremayı hazırlayın. Derin bir kaba krem şantiyi koyun. Soğuk sütü de ekleyip mikserle yüksek devirde 5 dakika çırpın. Hindistan cevizini ve pudra şekerini de ekleyip kaşıkla karıştırın Kremanız hazır.
✔️ Kek soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Yatay olarak ortadan ikiye ayın. Keke kaşıkla süt dökerek ıslatın. Ortasına kremadan sürün. Üzerine diğer kekin tabanını da koyup kapatın ve buzdolabına kaldırın. Kelepçeli kalıbı çıkarmayın ki sosunu döktükten sonra kalıp gibi çıksın.
✔️ Kremayı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte ısıtın. (Kaynamasın). Ocağın altını kapatıp içerisine çikolatadan koyup hızlı hızlı karıştırın. Kıvamlı kremanız hazır olacaktır.
✔️ Soğuduktan sonra pastanın üzerine dökebilirsiniz.
✔️ Üzerini istediğiniz gibi süsleyip buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.