Bildiğiniz gibi kırmızı renkli sebze ve meyveler uzmanlar tarafından her daim öneriliyor. Pancar da onlardan biri. Tarifimize geçmeden önce gelin kırmızı pancarı yakından tanıyalım.
- İştah açar, hazmı kolaylaştırır.
- Kabızlığı giderir. Tam bir bağırsak dostu.
- Kansere karşı koruyucu
- Kalp sağlığı için faydalı
- Bağışıklığı güçlendiriyor.
- Antioksidan bakımından zengin.
- C vitamini, potasyum, fosfat gibi pekçok vitamin ve mineral içeriyor.
- Kan basıncını dengeliyor.
Yani kırmızı pancarı yememiz için pek çok nedenimiz var:)
Severek yiyeceğinizden emin olduğum için denemediyseniz bir şans verin bu salataya derim.
ÇİĞDEN KULLANILARAK PANCAR SALATASI NASIL YAPILIR?
Gerekli Malzemeler;
- 1 adet cig pancar
- 1 adet yesil elma
- Ceviz
- Bir kac dal nane, maydanoz, yeşil soğan
- Tuz
- Nar eksisi
- Zeytinyagi
Pancarı ve elmayı soyup güzelce yıkayın. Rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Derin bir kaseye rendelenmiş elma ve pancarı alın. Üzerine nane ve maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin. En son damak zevkinie göre limonunu, tuzunu, zeytinyağını ekleyip güzelce harmanlayın. Eğer evde varsa üzerine bir miktar tulum peyniri ile de mutlaka bir deneyin. Çok lezzetli oluyor.
Eğer çiğ değil de pişmiş halini tüketmek isterseniz de ben aşağıdaki şekilde de hazırlıyorum. Hangisi damak tadınıza uyarsa onu yapın. İkisi de gayet lezzetli.
HAŞLANAN PANCARDAN YAPILAN PANCAR SALATASI NASIL YAPILIR?
Gerekli Malzemeler;
- 2 adet pancar
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Maydanoz
Derin bir tencerede yıkadığınız kırmızı pancarı koyun. Üzerine su ekleyip pancarlar yumuşayana kadar haşlayın. Bıcak yardımıyla kontrol edip pişmişse ocağın altını kapatıp suyunu süzüp soğumaya bırakın. Kabuklarını soyduktan sonra minik minik küpler halinde pancarları doğrayın. Ezilmiş sarımsağı, tuzunu, baharatlarını, zeytinyağını, sirkeyi de ilave edip güzelce harmanlayın. Vaktiniz varsa yarım saat bekletirseniz daha lezzetli olur. Servisten önce üzerine ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.