Denemeyen Bin Pişman! İştah Kabartan Bağışıklı Güçlendiren Cevizli Pancar Salatası Tarifi

Pancar tam bir sağlık deposu, her daim her şekilde tüketilmesi gerekenlerden. Genelikle turşusu tercih edilse de salatalardaki lezzeti de gerçekten deneyenlerin vazgeçemediklerinden. Rengi gözünüzü, tadı midenizi şenlendirsin diye cevizli pancar salatası tarifi hazırladık hem de içinde yeşil elma da var...

Bildiğiniz gibi kırmızı renkli sebze ve meyveler uzmanlar tarafından her daim öneriliyor. Pancar da onlardan biri. Tarifimize geçmeden önce  gelin kırmızı pancarı yakından tanıyalım.

  • İştah açar, hazmı kolaylaştırır.
  • Kabızlığı giderir. Tam bir bağırsak dostu.
  • Kansere karşı koruyucu
  • Kalp sağlığı için faydalı
  • Bağışıklığı güçlendiriyor.
  • Antioksidan bakımından zengin.
  • C vitamini, potasyum, fosfat gibi pekçok vitamin ve mineral içeriyor.
  • Kan basıncını dengeliyor.

Yani kırmızı pancarı yememiz için pek çok nedenimiz var:) 

Severek yiyeceğinizden emin olduğum için denemediyseniz bir şans verin bu salataya derim.

ÇİĞDEN KULLANILARAK PANCAR SALATASI NASIL YAPILIR?

Gerekli Malzemeler;

  • 1 adet cig pancar
  • 1 adet yesil elma
  • Ceviz
  • Bir kac dal nane, maydanoz, yeşil soğan
  • Tuz
  • Nar eksisi
  • Zeytinyagi

Pancarı ve elmayı soyup güzelce yıkayın.  Rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Derin bir kaseye rendelenmiş elma ve pancarı alın. Üzerine nane ve maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin. En son damak zevkinie göre limonunu, tuzunu, zeytinyağını ekleyip güzelce harmanlayın.  Eğer evde varsa üzerine bir miktar tulum peyniri ile de mutlaka bir deneyin. Çok lezzetli oluyor.

Eğer çiğ değil de pişmiş halini tüketmek isterseniz de ben aşağıdaki şekilde de hazırlıyorum. Hangisi damak tadınıza uyarsa onu yapın. İkisi de gayet lezzetli.

HAŞLANAN PANCARDAN YAPILAN PANCAR SALATASI NASIL YAPILIR?

Gerekli Malzemeler;

  • 2 adet pancar
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Maydanoz

Derin bir tencerede yıkadığınız kırmızı pancarı koyun. Üzerine su ekleyip pancarlar yumuşayana kadar haşlayın. Bıcak yardımıyla kontrol edip pişmişse ocağın altını kapatıp suyunu süzüp soğumaya bırakın. Kabuklarını soyduktan sonra minik minik küpler halinde pancarları doğrayın. Ezilmiş sarımsağı, tuzunu, baharatlarını, zeytinyağını, sirkeyi de ilave edip güzelce harmanlayın. Vaktiniz varsa yarım saat bekletirseniz daha lezzetli olur. Servisten önce üzerine ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Mor Kısır 20 Dakikada Sofrada! İşte Sağlık Deposu Lezzet Bombası Pancarlı Kısır Tarifi
Cahide Sultandan 1 Gün Sonra Hazır Olan Pancar Turşusu Tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri