Tencerede kaburgalı patlıcan yemeği tarifi nasıl yapılır

Kaburganın lezzetiyle patlıcanın muhteşem uyumu... İşte size tencerede kaburgalı patlıcan yemeği tarifi!

MALZEMELER

  • Yarım kilo kuzu kaburga
  • 1 kilo patlıcan
  • 2 orta boy soğan
  • 3 orta boy domates
  • 1 adet küçük yeşil biber
  • 1 adet küçük kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 8 diş sarımsak (İsteğe bağlı azaltılabilir)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

  1. Kuzu kaburgayı iri parçalara bölün (Ya da kasaptan iri parçalar halinde bölünmüş isteyin).Ocağın altını açıp harlı ateşte mühürleyin.
  2. Patlıcanı doğrayıp tuzlu suda bekletin.
  3. Soğanı piyazlık doğrayın.
  4. Mühürlediğiniz kaburgaların üzerine ilave edin.
  5. Biberleri ve domatesi doğrayıp ilave edin. İsteğe bağlı sarımsakları ilave edin.
  6. Diğer taraftan patlıcanlara salcaları ve baharatı ilave edip ovun.
  7. Kaburgaların üzerine patlıcanları ilave edin.
    En üste halka halka doğranmış domatesleri ekleyin. (Ya da buzluktaki domatesleri ekleyebilirsiniz.)
  8. Yağlı kağıdı yerleştirin.
  9. Tencereyi alimunyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.
  10. Kısık ateşte iki ya da iki buçuk saatta yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

  • Yapım aşamalarında kesinlikle karıştırmayın.
  • Aynı şekilde pirzola ile de yapabilirsiniz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri