MALZEMELER
- Yarım kilo kuzu kaburga
- 1 kilo patlıcan
- 2 orta boy soğan
- 3 orta boy domates
- 1 adet küçük yeşil biber
- 1 adet küçük kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 8 diş sarımsak (İsteğe bağlı azaltılabilir)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- Kuzu kaburgayı iri parçalara bölün (Ya da kasaptan iri parçalar halinde bölünmüş isteyin).Ocağın altını açıp harlı ateşte mühürleyin.
- Patlıcanı doğrayıp tuzlu suda bekletin.
- Soğanı piyazlık doğrayın.
- Mühürlediğiniz kaburgaların üzerine ilave edin.
- Biberleri ve domatesi doğrayıp ilave edin. İsteğe bağlı sarımsakları ilave edin.
- Diğer taraftan patlıcanlara salcaları ve baharatı ilave edip ovun.
- Kaburgaların üzerine patlıcanları ilave edin.
En üste halka halka doğranmış domatesleri ekleyin. (Ya da buzluktaki domatesleri ekleyebilirsiniz.) - Yağlı kağıdı yerleştirin.
- Tencereyi alimunyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.
- Kısık ateşte iki ya da iki buçuk saatta yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI
- Yapım aşamalarında kesinlikle karıştırmayın.
- Aynı şekilde pirzola ile de yapabilirsiniz