Davet Sofralarının Vazgeçilmezi Orjinal Paçanga Böreği Tarifi

Börek, Türk Mutfağının sevilerek her öğün yenen lezzetlerindendir. Paçanga böreği ise yapılışı son derece kolay olanlardan biri olup genellikle davet sofralarında ara sıcak olarak ikram edilir. Bugün size damakları çatlatacak çıtır çıtır paçanga böreği tarifi vereceğiz. İşte püf noktaları...

Paçanga böreği; pastırma, kaşar peyniri, domates, biberle hazırlanan harika bir börektir. Genellikle davet sofralarında ara sıcak olarak ikram edilir. Yapması da yemesi de çok keyifli olan bu börek yiyenlerin vazgeçilmezi oluyor. Hazırsanız vakit kaybetmeden başlayalım. Dondurucuya da hazırlayıp koyabilir istediğiniz zaman kızartabilirsiniz.

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet yufka
  • 12 adet ince dilim pastırma
  • 12 adet ince dilim kaşar peyniri
  • 1 adet kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş domates
  • 2 adet yemeklik doğranmış yeşil biber
  • 2 adet yemeklik doğranmış kırmızı biber

Kızartmak için sıvı yağ

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Pastırmaları ve kaşarları ince ince doğrayın.

✔️ Çok az sıvı yağda biberleri soteleyin. (Ağza diri diri gelmesini istemeyenler için bu şekilde öneriyorum. Dilerseni çiğden de koyabilirsiniz).

✔️ Yufkayı tezgaha serip 6'e bölün.

✔️ Üçgen yufkalardan birini alın. Uç kısmına önce pastırmaları, sonra kaşarları yerleştirin. Sotelediğiniz biberlerden 1 tatlı kaşığı kadar koyun. İnce dilimlediğiniz domateslerden yerleştirin. Kenarlarından içe katlayıp rulo şeklinde sarın.

✔️ Bol kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri