Bu kurabiye tarifi o kadar lezzetli ki binlerce kişi tarafından tam not aldı. Pişme süresi de oldukça kısa. Yoğurup yarım saatte çayın yanına koyabilirsiniz.Özel günleriniz için de yapabileceğiniz bu kurabiyeyi hemen denemelisiniz. Dikkat etmeniz gereken 3 şey var.
- Kesinlikle kurabiyelerin üzerine bastırmayın.
- Tepsiye aralıklı yerleştirin.
- 10 dakikadan uzun pişirmeyin.
Gerisi çocuk oyuncağı... Hazırsanız başlayalım..
Çikolata Parçacıklı Kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım.
- 230 gr un (1 + 2/3 su bardağı)
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuzu
- 120 gr tereyağı (8 yemek kaşığı)
- 50 gr esmer şeker (1/4 su bardağı)
- 100 gr toz şeker (Yarım su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 adet yumurta
- 175 gr kırılmış çikolata parçaları (1 su bardağı)
Çikolata parçacıklı kurabiyenin yapımına geçelim:
✔️ Fırını fanlı ayarda 180 derecede ısıtın.
✔️ İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
✔️ Yoğurma kabında unu, karbonatı ve tuzu harmanlayın.
✔️ Başka bir kapta tereyağını, esmer şekeri çırpma teliyle kremsi kıvam alana kadar çırpın.
✔️ Vanilyayı ekleyip çırpmay adevam edin.
✔️ Yumurta ekleyip sadece karıştırana kadar çırpıp bırakın.
✔️ Diğer kaptaki un+karbonat+tuz karışımını ekleyip çırpıp hamur haline gelince durdurun.
✔️ En son parça çikolatalarını (bir kısmını üzeri için ayırın) ekleyip elinizle hamura ekleyin.
✔️ Hamurdan 1 tepeleme yemek kaşığı alıp yuvarlayın.
✔️ Fırın tepsisi yağlı kağıt serip aralıklı olarak yerleştirin.(Pişerken yayılıyorlar)
✔️ Hamuru elinizle bastırmayın. Kalan çikolata parçalarını da üzerlerine dizin.
✔️ Fırında sadece 10 dakika pişirin. Merak etmeyin fırından çıkınca sertleşecekler fazla pişirmeyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Damy's Kitchen / Derleme: Sağlıkhaberciniz