Pratik Lezzetli Kremalı Milföy Pasta Tarifi

Milföy ile hazırlanan tatlılar en pratik hamuru işlerindendir. Hamur yoğurma, açma derdi olmadan şipşak hazırlanır. Bugün sizlere kremasıyla göz dolduran aşırı lezzetli bir tatlı tarifi vereceğiz. İşte size damak çatalatan lokum gibi lezzetli kremalı milföy pasta tarifi..

Benim her zaman buzluğumda milföy bulunur. Börek de yapıyorum ama sanırım favorim milföy pasta. Milföy pastanın bir kaç püf noktası var hemen açıklayalım. Servis etmeden önce sürün ki çıtırlığı gitmesin. Ben milföyleri pişirip, kremayı da hazırlayıp buzdolabında bekletiyorum. Krema 2-3 gün bozulmadan durabiliyor.

Lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim, damakları şenlendirelim.

MİLFÖY PASTA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 paket milföy

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağın toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema (200 ml çiğ krema)

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • Çilek

İsterseniz arasına çilek yada muz da koyabilirsiniz.

MİLFÖY PASTA NASIL YAPILIR?

✔️ Milföyleri buzluktan çıkarıp oda ısısında 5 dakika bekletin. Kesilebilir kıvama gelsin.

✔️ Ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

✔️ 180 derece fanlı ayarda üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

✔️ Fırından çıkınca soğumaya bırakın.

✔️ Soğuyan milföylerin aralarını enlemesine ikiye ayırın.

✔️ Muhallebiyi hazırlayalım. Tencereye sütü, şekeri, nişastayı ve unu ekeyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra ara ara karıştırarak ılımasını sağlayın. Ilıyınca içince vanilini ve kremayı ekleyip mikserle güzelce çırpın. Buzdolabına kaldırıp 2-3 saat kıvam almasını sağlayın. Ben bazen önceden hazırlayıp 2-3 gün buzdolabında muhafaza ediyorum. Çok pratik oluyor.

✔️ Kremayı poşete koyup (krema torbaları da olur, buzdolabı poşeti de:)) milföylerin aralarına sürün. Bu işlemi servisten hemen önce yapmalısınız ki çıtırlığını korusun. Üzerine çilek koyup pudra şekeri serpip servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri