Sosyal medyada deneme rekoru kıran Cream puff tarifi ve tüm püf noktaları

Cream puff dışı kıtır, içi lokum bir lezzet. Son zamanlarda pastanelerde sıkça gördüğümüz bu tarifi denemeyen bin pişman olur. İşte tarifi...

Cream puff, Fransız eklerinin profiterol versiyonu diyebiliriz. Yani hamuru bildiğiniz profiterol hamuru. Burada sadece üzerine çıtır bir hamur yapıp kapatıyoruz, o şekilde pişiriyoruz. İçine de lokum gibi bir krema yapıp sıkıyoruz. Sonra da her ısırıkta yok böyle lezzet derken kendimizi buluyoruz:) Biraz uğraştırıcı kabul ama sonucuna değiyor...

CREAM PUFF İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 tane büyük yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 70 gram tereyağı

Üzerindeki kıtır hamuru için;

  • 85 gram tereyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 çay bardağı esmer şeker

Kreması için malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı silme mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti (piştikten sonra)

CREAM PUFF NASIL YAPILIR?

  1. Tavaya suyu, sütü, tereyağı, tuzu ve şekeri alıp bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısıp elenmiş un ekleyin. Sürekli karıştırarak 1 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  2. Soğuyan hamura yumurtaları tek tek kırarak güzelce yedirin.
  3. Hamur akışkan bir kıvamda ise buzdolabında dinlendirin.
  4. Krema sıkma torbasına koyup aralıklı olarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Kıtır hamuru için tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Unu ekleyip hamuru hazırlayın. İki yağlı kağıt arasında ince bir tabaka şeklinde açın. Buzlukta 10 dakika bekletin.
  6. Tepsiye sıktığınız hamurlardan biraz daha büyük olucak şekilde yuvarlak bir aparatla kesin.
  7. Tepsideki hamurların üzerine yerleştirin.
  8. Önceden iyice ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin.
  9. Fırının derecesini 165 indirip 30 dakika da bu şekilde pişirin.
  10. Üstünün sert olmasına ve içinin iyi pişmesine dikkat edin.
  11. Krema için tencereyi ocağa alıp ısıtın(kaynamaycak). Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Nişastayı ekleyin. Isınan sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş döküp bir yandanda karıştırın. Karışımın tamamını tencereye koyup karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca vanilyayı ekleyin.Üzerine streç film kapatıp soğumaya bırakın. Bu sayede kabuk bağlamayacak:) Oda sıcaklığına gelince toz krem şantiyi ekleyip 3-4 dakika mikserle çırpın. Kremanız hazır.
  12. Soğuyan cream pufların içlerine kremadan sıkma torbasıyla sıkıp kapağını kapatın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri