Sıkı durun, misafirlerinizin parmaklarını yiyeceği efsane bir kurabiye tarifi vereceğim. Ağızda dağılan kıyır kıyır bu lezzeti her tadan tarif istedi. Ben de buradan paylaşmak istedim. Buyrun o eşsiz lezzetin tarifi...
ÇÖREK OTLU KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
ÇÖREK OTLU KURABİYE NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp yoğurun.
✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. (Vaktiniz yoksa hemen yapabilirsiniz)
✔️ Hamuru merdaneyle açın. Çok ince olmasın, kalında olmasın. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. İster çubuk şekli verin ister kare kare kesin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.