1-2 hafta bile bayatlamayan, her yapanın memnuniyetini sunduğu bir tuzlu kurabiye tarifimiz var. Hazırlaması kolay, yemesi olay bu lezzet beş çaylarınızın vazgeçilmesi olacak.
ÇÖREK OTLU KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELR
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 silme yemek kaşığı kaşığı şeker
- Varsa 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yaklasik 3-3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
ÇÖREK OTLU KURABİYE NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Dilerseniz iki buzdolabı şoşeti arasında merdaneyle açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. İsterseniz cevizden biraz küçük olacak şekilde yuvarlayın size kalmış.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün. Biraz çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.
Afiyet Olsun!