İLK YAPMANIZ GEREKEN ŞEY DAHA ÇOK KAYNATMAK
Eğer çorbanız çok sulu ise ilk yapmanız gereken şey yüksek ateşte suyunu çektirmek için daha fazla kaynatmak
TANELİ ÇORBALARI BLENDERDAN GEÇİREBİLİRSİNİZ
Bazı durumlarda çok kaynatsanız da kıvamını ayarlayamayabilirsiniz. Bu durumda eğer çorbanız taneliyse (ezogelin, kereviz, ıspanak, yeşil mercimek gibi) blenderla çekip kıvamını koyulaştırabilirsiniz.
MALZEME EKLEMEK
Patates, pirinç, şehriye, nohut, erişte gibi malzemeleri ilave ederek daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
Örneğin;
- Domates çorbasına şehriye ekleyebilirsiniz.
- Yoğurt çorbasına ve mantı çorbasına haşlanmış nohut ilave edebilirsiniz.
- Mercimek çorbasına ev yapımı erişte ekleyebilirsiniz.
NİŞASTA İLE KOYULAŞTIRMAK
Şeflerin yaygın kullandığı yöntemlerden biri olan nişasta ile koyulaştırmada küçük bir kasede 1 yemek kaşığı nişasta ile yarım çay bardağı suyu karıştırıp kaynayan çorbaya azar azar ilave edin. Kısa sürede çorbanızın koyulaştığını göreceksiniz.
UN EKLEMEK
Ayrı bir sos tavasında 1 yemek kaşığı un ile iki çorba kaşığı sıvı yağı kavurup azar azar kaynayan çorbaya ilave edin.