Çorbalardan Makarnalara Pek Çok Yerde Kullandığınız Sıvı Kremayı Evde Yapın! İşte 3 Malzemeyle Yapılan Pratik Sıvı Krema Tarifi

Sıvı kremayı triliçeden mantara, domates çorbasından yaş pasta kremasına hemen hemen çoğu tarifte kullanıyoruz. Bugün bomba bir tarifle geldik. Artık marketlerden aldığınız sıvı kremayı evde yapacağız. O kadar kolay ki . Sıkı durum püf noktalarını veriyoruz. İşte size sadece üç malzemeden yapabileceğiniz sıvı krema tarifi...

Eskiden her market alışverişinde süt kremasını alırdım. Ne de olsa çoğu tarifte kullanıyoruz. 2 yıl önce çok sevdiğim bir şeften bu tarifi öğrendikten sonra artık kendim yapıyorum.  Hem ekonomik hem her an elimin altında oluyor. İnanın orjinalinden farkı yok.

EV YAPIMI SIVI KREMA İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un

EV YAPIMI SIVI KREMA NASIL YAPILIR?

✔️ Tereyağını tavaya alıp erimeye bırakın.

✔️ Tereyağı tamamen eriyince unu ekleyip  tahta kaşıkla sürekli karıştıra karıştır kavurun.  Unun kavrulması çok önemli.Kısık ateşte yavaş yavaş:)

✔️ Azar azar süt ilave ederek bir taraftan da sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.Sakın bir anda sütü dökmeyin.

✔️ Fokur fokur kaynayınca ocaktan alıp cam bir kavanoza koyabilirsiniz. Buzdolabına koyup 3 gün içerisinde tüketin.

Yemeklerde tatlılarda çorbalarda yani sıvı krema kullandığınız her yerde bunu kullanabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri