Lezzetlerin Kralı Sucuğu Böyle Pişirince Lezzeti İkiye Katlıyor

Sucuk genelde kahvaltılarda yenen enfes bir lezzettir. Lezzetiyle damakları, görüntüsüyle sofraları şenlendirir. Peki sucuk nasıl pişirilir, en ideal yöntem nedir? İşte sucuğun lezzetini ikiye katlayan yöntem

Sucuğın içindeki baharatlarla kendine has lezzeti vardır. Sucuğun pişirilmesinde ne var diyenler olabilir ama herkes sucuğu güzel pişiremez. İçi sulu yanmadan ağız tadıyla sucuk yemek için püf noktalarını bilmek lazım.

Öncelikle pek çok kişi sucuğu tavaya az da olsa yağ koyarak kızartır. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Zira sucuk bu şekilde sulu yapısını kaybeder ve kurur. Suda pişirilen sucuk buharlaşma esnasında yağlarının erimesine ve formunun korunmasına imkan tanındığı için en ideal yöntemdir.

SUCUĞU SUDA NASIL PİŞİRİRİZ?

  • Sucuğu yan yan doğrayın.
  • Tavaya çok az kaynar su koyun. Sucukların yarısına gelse yeterli.
  • Dilimlediğiniz sucukları ilave edip ara ara çevirerek sucukları pişirin.
  • Kaynar suda sucukların yağı eriyecek. Su tamamen çekilince dilerseniz kendi yağında kavurup sıcak sıcak servis edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri