Börek en sevdiğimiz yiyecekler arasında. Ama herkesin böreği de güzel olmuyor. Bazı soslar var ki gerçekten böreği el açması kıvamına getiriyor. Yiyenlerin ayırt etmesi bile çok zor oluyor. Yemişken de en lezzetlisini yiyelim değil mi :)
Uzun zamandır yaptığım buzluğumda hep olan bir tarif paylaşmak istiyorum sizlerle. Mutlaka denemelisiniz, harika oluyor.
Tam acil durum böreği, yap at buzluğa. Bayılıyorum böyle işimi kolaylaştıran tariflere...
HAZIR YUFKADAN NİŞASTALI BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
İç harcı için;
- bir kase beyaz peynir
- İnce doğranmış maydanoz
Bulamak için
- 1,5 su bardağı galeta unu
Üzerine sürmek için
- 2 yumurta
HAZIR YUFKADAN NİŞASTALI BUZLUK BÖREĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Bir kasede sıvı yağı, unu, nişastayı ve suyu karıştırıp böreğin sosunu hazırlayın.
✔️ Yufkanın birini tezgaha serin 5 yemek kaşığı kadar sostan döküp fırça ile her yerine yayın.
✔️ Diğer yufkayı da üzerine serip. Yine aynı şekilde sostan güzelce sürün. önce 4'e sonra her birini 4'e bölüp üçgenler elde edin.
✔️ İç harcından 1 yemek kaşığı kadar koyup sigara böreği gibi sarın.
✔️ Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın.
✔️ Kalan sosa 2 adet yumurta kırıp iyice çırpın.
✔️ Bir kaseye galeta ununu koyun.
✔️ Her bir böregi önce yumurtalı sosa sonra galeta una batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Tepsiyle birlikte buzluğa koyun. En az 4 saat buzlukta donması gerekiyor.
✔️ Donan börekleri buzdolabı poşetlerine koyup yerleştirebilirsiniz. İstediğiniz aman çıkarıp direk önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.