Çocuklara pırasa yedirmenin en kolay yolu benim için bu tarif. Kıymaların arasında farketmiyorlar. Pırasa ve kıyma birbirine çok yakışıyor bu börekte de. Misafirlerime de sık sık yapıyorum. Yiyen herkes bayılıyor. Siz de denemek isterseniz diye detaylı tarifini paylaşmak istedim.
PIRASALI KIYMALI MUSKA BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
5 adet yufka
İç harcı için:
- 3-4 sap pırasa
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (kıyma çok yağlıysa gerek yok)
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
Sosu için:
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Bir şişe soda
Dışı için galeta unu
PIRASALI VE KIYMALI MUSKA BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Tavaya ocağa koyup ısıtın. Kıymayı ve gerekirse sıvı yağı (et yağsızsa mutlaka ekleyin) ekleyip karıştırarak kavurun. Kıyma topaklanmasın. Kıyma suyunu salıp çekince minik minik doğradığınız pırasaları ve salçayı da ilave edip iyice kavurun. En son baharatları ekleyip kavurduktan sonra iç harcı soğumaya bırakın.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Bunun için sos için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kasede çırpın.
✔️ Yufkaları tezgaha serin. Sostan her tarafına bolca sürün. 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Uç kısmına iç harcından koyup muska şeklinde sarın. Muska böreği önce sosa sonra galeta ununu bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.