Maya bazılarının midesine iyi gelmiyor. Bu nedenle mayasız börekler daha çok tercih ediliyor. Bugün sizlere tüm tepsiyi bitirmemek için kendinizi zor tutacağınız bir börek tarifi hazırladık. Hamur açmayı bilmeseniz bile bu hamur o kadar esnek ki gözü kapalı deneyebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.
El açması mayasız kıymalı kol böreği için gerekli malzemeleri sıralayalım:
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2-2,5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 400 gr orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Hamuru açmak için;
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
El açması mayasız kıymalı kol böreğinin yapılışına geçelim:
✔️ Unu eleyerek yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edin. 5-6 dakika kadar güzelce yoğurun. Hamuru 6 bezeye ayırın. Her bir bezeyi tekrar yoğurup üzerin örtün ve 30 dakika dinlendirin.
✔️ Tavayı ocağa alın. Isınan tavaya kıymayı ekleyin. Karıştırarak güzelce kavurun. Kıyma renk değiştirince yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Soğanlar güzelce sotelenince tuzunu,karabiberini ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın.
✔️ Tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırın.
✔️ Her bir bezeyi merdana ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yağ karışımından sürüp üst üste yerleştirin. Üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
✔️ Her bir bezeyi oklava ile incecik açın. İç harcını güzelce yayıp rulo yapın.
✔️ Yaptığınız ruloyu çeke çeke uzatın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Kalan yağı üzerlerine sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 190 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: yemeklerimle_prenseslerim / Derleme: Sağlıkhaberciniz