Bu böreğin sosunu çok seviyorum. Sirke ve un hazır yufkayı alıp el açması yufka kıvamına nasıl getiriyor şaşırıp kalıyor insan. İlk denediğimde sirke tadı gelir diye tereddüt etmedim değil ama merak etmeyin kesinlikle sirke ve un kokusu gelmiyor. Hem lezzetli hem pratik börek yapmak istiyorum diyorsanız hiç tereddüt etmeden bu böreği deneyin, şimdiye kadar kimseyi yanıltmadı. Hazırsanız hemen tarifimize geçelim.
Çıtır Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
➞ 2 adet hazır yufka
Sosu için;
➞ 2 yemek kaşığı elma sirkesi
➞ 1 çay bardağından 1 parmak eksik un
➞ 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
➞ 1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi için;
➞ Beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz
Üzerine;
➞ 1 adet yumurta sarısı
➞ 1 tatlı kaşığı süt
➞ Çörekotu, susam
Çıtır Börek Nasıl Yapılır?
✔️ Öncelikle sosunu hazırlayalım. Kaseye sirkeyi, unu, sıvı yağı ve kabartma tozunu karıştırıp güzelce karıştırın.
✔️ İç harcını hazırlayın. İstediğiniz bir peyniri ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Ben beyaz peyniri çok yakıştırıyorum bu böreğe.
✔️ Yufkayı tezgaha serin. Fırçayla sostan her yerine eşit bir şekilde sürün. 2.yufkayı üzerine serin. Tekrar soslayın.
✔️ Yufkayı önce 4'e, sonra her birini 3'e olmak üzere 12 adet üçgen elde edin.
✔️ Her bir üçgene içharcından koyup yanlardan kapatıp rulo sarın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Kalan sosu fırçayla böreklerin üzerine sürün.
✔️ Yumurta sarısına sütü ekleyip karıştırın ve böreklerin üzerlerine sürün. Çörekotu ve susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ İlk sıcaklığı gidince servis edin. Sıcak sıcak çok lezzetli oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın