Kekte kullanılan malzemelerin oranları oldukça önemlidir. Yumurtanın oda sıcaklığında olması, unu ekledikten sonra çok çırpılmaması, şekerin iyice erimiş olması gibi küçük detaylar keki daha da lezzetli yapar. Bugün vereceğimiz kekin yapısı pamuk gibi oluyor. Üzerindeki sosla da bomba bi keke dönüşüyor. 10 dakika hazırlamalık bu keki mutlaka deneyin.
ÇİKOLATALI PAMUK KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 100 gr krema
- 80 gr sütlü ya da bitter çikolata
ÇİKOLATALI PAMUK KEK NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına yumurtaları alın. 2-3 dakika çırpın.
✔️ Şekeri ekleyip 3-4 dakika çırpmaya devam edin, şeker iyice erimiş olmalı.
✔️ Sıvı yağı, sütü ilave edin.
✔️ Kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu, unu ve sürülebilir çikolatayı ekledikten sonra pürüzsüz çok katı olmayan bir kek hamuru elde edin.
✔️ Kek kalıbını tereyağı ile bolca yağlayın.
✔️ Kek hamurunu kalıba dökün.
✔️ 170 derece yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce mutlaka kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
✔️ Pişen keki servis tabağına ters çevirin.
✔️ Kek soğuduktan sonra sürülebilir çikolata ile süsleyebilir ya da 100 gr kremayı tencerede ılıtıp içerisine çikolata ekleyip sürekli karıştırarak sos hazırlayıp dökebililirsiniz.Sıkma torbanız varsa onunla dökerseniz daha güzel görüntüsü oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın